Entries by MIR ADMIN

Регионална Конференција за Женско Претприемништво – Размена на искуства, вмрежување и деловни средби, 28-29 ноември 2014, Скопје

На 28 и 29 ноември во Скопје, во рамки на своите активности Фондацијата за менаџмент и индустриско истражување и Фондацијата претприемачки сервис за млади ја одржаа Регионалната конференција за Женско Претприемништво- Размена на искуства, вмрежување и деловни средби. Целта на настанот беше да се даде придонес кон Женското претприемништво во Македонија, преку размена на информации, искуства […]

Изразете го Вашето мислење

Повратни информации од македонските МСП Со поддршка на Европскиот информативен и иновативен центар во Македонија (ЕИИЦМ), македонската бизнис заедница може да се вклучи во процесот на креирање на политики на ниво на Европа преку учество во бизнис панели и т.н. Feedback услуги за генерирање на повратни информации од македонските МСП. БИЗНИС ПАНЕЛИ ЕИИЦМ во рамките […]

Европски мисии за раст во Белгија, Грција, Италија и Шпанија

Мисиите за раст претставуваат иницијатива на Европската комисија организирани со цел да се поттикне растот и конкурентноста на европската индустрија како и интернационализацијата на малите и средни претпријатија (МСП). Мисиите вклучуваат политички и бизнис средби како и дискусии од заеднички интерес од областа на претприемништвото и индустријата. Учеството во мисиите нуди можност за воспоставување на […]

Интернационална конференција и деловни средби, 26-27.09.2013 Ниш, Србија

Интернационалната конференција „Женското претприемништво како можност за регионален економски развој”, организирана од Асоцијацијата на бизнис жени на Србија, има за цел да ги промовира најдобрите пракси во промоција и поддршка на женското претприемништво, како и да овозможи вмрежување на жените од бизнисот. На конференцијата се очекува присуство на бизнис жени од Југоисточна Европа како и од […]

Секторска група Женско претприемништво при Enterprise Europe Network

Нова хоризонтална секторска група за женско претприемништво (WEG) на почетокот на 2013та година е формирана во рамките на Enterprise Europe Network. Групата има 30 членови од 15 европски земји, вклучувајќи ја и Република Македонија, со претставник од Фондацијата за менаџмент и индустриско истражување. Првиот состанок на WEG се одржа на 18ти Март 2013 година во […]