Entries by Foundation MIR

Интернационален б2б настан за отворени иновации во ИКТ секторот во Скопје

Enterprise Europe Network Македонија на 17 и 18 ноември во Скопје ќе го организира „Go International – Open innovation in ICT“, дводневен меѓународен настан кој се фокусира на отворени иновации од областа на информационите технологии. За време на настанот фирми од областа на информационите технологии ќе имаат можност да ги претстават своите иновации и да […]

Преку Фондација МИР и Мрежата за поддршка на млади претприемачи до интернационални искуства

Една од клучните цели на Мрежата за поддршка на млади претприемачи (www.yes-network.org) е дисеминација на корисни информации за можности за јакнење на капацитетите на нејзините членови. Мрежата во најголем дел е составена од граѓански организации од територијата на Република Македонија кои работат во полето на младинското претприемништо, но и останати членови, меѓу кои претприемачи, стартапи, […]

Потпишани договори за грантирање во рамките на конкурсот на Мрежата за поддршка на млади претприемачи

Фондацијата за Менаџмент и индустриско истражување ги потпиша договорите за грантирање со Здружението Конечанка, Конче и Волонтерски Центар Скопје.  Двете здруженија се помеѓу деветте организации чии проекти ќе бидат финансирани во рамките на Конкурсот за доделување грантови за финансирање на проекти на граѓански организации во областа на претприемништвото за млади за 2015 година објавен од страна […]

Конкурс за доделување грантови на граѓански организации во областа на претприемништвото

Мрежа за поддршка на млади претприемачи распишува К О Н К У Р С за доделување грантови за финансирање на програми и проекти на граѓански организации во областа на претприемништвото за млади за 2015 година  Краен рок за поднесување пријави: 20 април 2015 година, 16:00 часот 1.       Цели и приоритети на конкурсот Општа цел на конкурсот е поттикнување на […]