Политика за приватност

Политика за приватно за Фондација за Менаџмент и индустриско истражување. Ние го препознаваме значењето на приватноста на нашите посетители и имаме за цел да ја заштитиме Приватноста со сите средства. Информациите кои се претставени тука ќе ве информираат за облиците на лични информации кои ги добиваме и собираме кога вие го користите и посетувате сајтот на Фондацијата за Менаџмент и индустриско истражување и како ги штитиме вашите информации. Можете да бидете сигурни дека вашите лични информации никогаш не се пренесуваат или продаваат на трети страни и дека сте добро заштитени од наша страна. Датотеки за евиденција: Како и повеќето други сајтови, ние исто така собираме и користиме податоци кои се содржани во датотеките за евиденција. Информациите во датотеките за евиденција ја вклучуваат вашата адреса на интернет-протокол (ИП адреса), вашиот ИСП (давател на интернет-услуги), користениот пребарувач при посетата на нашиот сајт (како што е Internet Explorer или Firefox), вашето време на посета на сајтот и страните од сајтот кои сте ги посетиле за време на посетата. Cookies  и Web Beaconsи: Користиме Cookies  за складирање на информации, како што се вашите лични преференци кога го посетувате нашиот сајт. Ова може да вклучи прикажување на скокачки прозорец за време на вашата посета, или можност за логирање кон некои наши клучни елементи, како што се форуми. Ние исто така визуелизираме реклами од трети страни на сајтот на Фондација за менаџмент и индустриско истражување како поддршка на нашиот сајт. Некои од овие огласувачи може да користат технологии како што се колачиња или web beacons при огласувањето на нашиот сајт кои на огласувачите (како што е Google преку Google AdSense програмата) може да им испратат информации како што се вашата ИП адреса, вашиот ИСП,  пребарувачот кој го користите за време на нашата посета, и во некои случаеви дали имате инсталирано Flash. Ваквите апликации генерално се користат за  географско-целни намени на пример, (покажување на реклами за недвижнини во Њујорк на некој што е лоциран во Њујорк) или покажување на одредени огласи, врз основа на специфични посетени сајтови (како што е прикажувањето на реклами за готвење на некој што фрекветно посетува сајтови за готвење). DoubleClick DART Cookies: Ние исто така може да користиме DART Cookies  за огласи преку Google\\\’s DoubleClick, кои сместуваат Cookies во вашиот компјутер кога сурфате на интернет и го посетувате сајтот преку користење на DoubleClick рекламирање (вклучувајќи некои реклами на Google AdSense). Колачето е наменето да им служи на вашите специфични реклами и на вашите основни интереси. Рекламите кои ќе ви се сервираат ќе бидат засновани на вашата претходна историја на пребарување. DART користи информации кои не се лични, кои НЕ ги следат вашите лични информации, како што се вашето име, адреса за е-пошта, физички адреси, телефонски броеви, број на банкарски сметки, или на кредитни картички. Имаат опција да се не користите ваков тип на рекламирање на сите сајтови, преку посета на http://www.doubleclick.com/privacy/dart_adserving.aspx . Може да изберете да ги оневозможите или селективно да ги исклучите нашите колачиња или колачињата на трети страни во параметрите на вашиот пребарувач, или преку управување на вашите преференци во програми како што е Norton Internet Security. Како и да е, ова може да влијае на вашата можност за интеракција со нашиот сајт како и со други веб-сајтови и може да вклучува неможност за логирање кон услуги или програми, како што се форуми или кориснички сметки. Бришењето на колачињата не значи дека трајно сте се определиле да не бидете дел од програмата за рекламирање. Освен доколку немате подесувања кои не дозволуваат колачиња, следниот пат кога ќе посетите некој сајт кој има реклами, ново колаче ќе биде додадено.